Rajská omáčka pizzaiola
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCeler řapíkatý
- 3lžíceOlej olivový
- 800gramůRajčata
- 1lžíceCukr třtinový
- 1kusBobkový list
- 100mililitrůVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaNové koření mleté
- 2kusyPetržel - nať
- 0,25lžičkaTabasco
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaRozmarýn sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, česnek a celer oloupeme, posekáme na jemno.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, česnek a celery. Přidáme rajčata z konzervy, protlak, cukr a necháme krátce povařit. Přilijeme víno, vhodíme bobkový list.
- 3Osolíme, opepříme, přidáme papriku, nové koření a rozmarýn. Petrželku omyjeme, osušíme, nasekáme a přidáme do omáčky. Vmícháme několik kapek tabasca a necháme 20 minut vařit.
- 4Nazávěr rozmixujeme ručním mixérem a dochutíme kořením.
- 5Můžeme podávát teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.