Ramínko z vepřového se zeleninou
130 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1kusOvarové ramínko vařené
- 100gramůSádlo škvařené
- 1špetkaKmín celý
- 2kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 20gramůTymián čerstvý
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 0,25kusCeler bulvový
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 600gramůBrambory
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 5kusůCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
40 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozpálíme sádlo, zasypeme kmínem. Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno, česnek nakrájíme na plátky. Přidáme tymián, rozmarýn. Kořenovou zeleninu očistíme, oškrábeme a pokrájíme na menší kousky. Polovinu zeleniny vložíme do kastrolu, mírně osolíme.
- 2Vepřové maso rozkrájíme na čtvrtky, posolíme, opepříme, vložíme do kastrolu k zelenině. Zarestujeme, zasypeme paprikou, promícháme a přilijeme vepřový vývar. Počkáme, než přijde k varu, poté ztlumíme oheň, přikryjeme. Dusíme, až maso změkne a zelenina bude už prakticky rozvařená, přibližně hodinu.
- 3V dalším hrnci uvaříme v osolené vodě brambory, nad nimi na pařáku druhou polovinu pokrájené kořenové zeleniny. K ní přidáme tymián a rozmarýn.
- 4Do hlubší pánve vlijeme slunečnicový olej. Vysypeme zeleninu uvařenou v páře a rozkrájenou cibulku, osolíme, lehce osladíme cukrem, orestujeme.
- 5Z kastrolu vyndáme maso. Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, kterou přidáme do kastrolu, zahustíme, potom vrátíme zpět maso a přivedeme k varu. Odstavíme z plotny.
- 6Z vařených brambor slijeme vodu, přisypeme kmín, přidáme sádlo, prošťoucháme a promícháme. Dosolíme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.