Ratatouille s vínem
65 min.
Ingredience
- 200gramůLilek
- 80gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 200gramůPaprika červená
- 80gramůMrkev kořen
- 200gramůCuketa
- 300gramůRajčata
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůOregano čerstvé
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 15gramůPetržel kudrnka
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno červené
- 240gramůVeka
- 30gramůProtlak rajčatový
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky, lilek očistíme, nakrájíme na kostky, papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na proužky, cuketu oloupeme a nakrájíme na hranolky, mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a pokrájíme na kostičky, petrželku, oregano, tymián a rozmarýn posekáme, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli s česnekem a krátce osmahneme. Přidáme papriku, mrkev, lilek, cuketu, rajčata, trochu podusíme, přimícháme rajčatový protlak, promícháme, posypeme bylinkami, podlijeme vývarem a necháme 15 minut velmi zvolna vařit.
- 3Dochutíme solí, pepřem, přilijeme červené víno a odstavíme.
- 4Zeleninovou směs podáváme horkou s plátky bílé veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.