Řecká citronová polévka
210 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1,5kilogramySlepice
- 80gramůRýže loupaná
- 2gramyTymián čerstvý
- 2gramyŠalvěj čerstvá
- 2kusyBobkový list
- 100gramůSalát hlávkový
- 130mililitrůZakysaná smetana
- 8gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 40mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme slepičí maso, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, zalijeme osolenou vodou a pozvolna vaříme 2 a půl hodiny.
- 2Uvařenou slepici necháme vychladnout ve vývaru, potom vyjmeme, zbavíme kůže a kostí a maso nakrájíme na malé kousky. Vývar přecedíme a čistý vrátíme do hrnce. Přidáme propláchnutou rýži a vaříme asi 10 minut. Z tymiánu, bobkového listu a šalvěje vytvoříme polévkový balíček a vložíme do hrnce. Salát nakrájíme na proužky a spolu s kousky masa přidáme do polévky, na mírném ohni povaříme 5 minut.
- 3Vyjmeme balíček s bylinkami, polévku zalijeme zakysanou smetanou, citronovou šťávou, opeříme, dosolíme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.