Řecká citronová polévka

210 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vložíme slepičí maso, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, zalijeme osolenou vodou a pozvolna vaříme 2 a půl hodiny.
  • 2
    Uvařenou slepici necháme vychladnout ve vývaru, potom vyjmeme, zbavíme kůže a kostí a maso nakrájíme na malé kousky. Vývar přecedíme a čistý vrátíme do hrnce. Přidáme propláchnutou rýži a vaříme asi 10 minut. Z tymiánu, bobkového listu a šalvěje vytvoříme polévkový balíček a vložíme do hrnce. Salát nakrájíme na proužky a spolu s kousky masa přidáme do polévky, na mírném ohni povaříme 5 minut.
  • 3
    Vyjmeme balíček s bylinkami, polévku zalijeme zakysanou smetanou, citronovou šťávou, opeříme, dosolíme a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.