Řecké rizoto

90 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
21 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova asi 10 minut, za stálého otáčení. Maso vyjmeme a odložíme na později. Do hrnce přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek, osmažíme doměkka. Přisypeme rýži, zalijeme 50ml vývaru a 5 minut povaříme. Rajčata rozmixujeme se zbytkem vývaru a bylinkami, přilijeme do hrnce a promícháme. Nakonec vrátíme kousky masa, které zatlačíme do rýže, zakryjeme a vaříme na velmi mírném ohni 30 minut. Odstavíme vmícháme olivy nakrájené na půlky a osolíme. Podáváme posypané rozdrobeným sýrem feta a ozdobené snítkou oregana.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.