Řecké rizoto
90 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 40mililitrůOlej kukuřičný
- 1kusCibule
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 300gramůRýže dlouhozrnná
- 600gramůRajčata
- 20gramůTymián čerstvý
- 40gramůOregano čerstvé
- 100gramůOlivy černé
- 100gramůSýr Feta
- 10gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
21 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova asi 10 minut, za stálého otáčení. Maso vyjmeme a odložíme na později. Do hrnce přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek, osmažíme doměkka. Přisypeme rýži, zalijeme 50ml vývaru a 5 minut povaříme. Rajčata rozmixujeme se zbytkem vývaru a bylinkami, přilijeme do hrnce a promícháme. Nakonec vrátíme kousky masa, které zatlačíme do rýže, zakryjeme a vaříme na velmi mírném ohni 30 minut. Odstavíme vmícháme olivy nakrájené na půlky a osolíme. Podáváme posypané rozdrobeným sýrem feta a ozdobené snítkou oregana.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.