Řecký salát s černými olivami
30 min.
Ingredience
- dresing
- 1kusCibule
- 2kusySalát ledový
- 8kusůRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 8kusůOlivy černé
- 150gramůSýr Feta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
42 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
13 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Listy hlávkového salátu dobře omyjeme, pokrájíme na menší kusy a dáme do mísy. Omytá rajčata a okurku bez jadýrek nakrájíme na tenké plátky, oloupanou červenou cibuli též nakrájíme na kolečka, vše přidáme k salátu. Ještě doložíme pokrájené černé olivy bez pecek a promícháme.
- 2Připravíme dresing. V hrnečku dobře rozmícháme olivový olej s citronovou šťávou, drobně posekaným česnekem, oreganem, solí a pepřem.
- 3Dresingem salát přelijeme, dochutíme solí, porce v miskách posypeme pokrájeným sýrem Feta (balkánský sýr) na malé kostičky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.