Řecký selský salát
30 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 150gramůRajčata
- 80gramůPaprika červená
- 40gramůPetržel - nať
- 250gramůOkurka salátová
- 250gramůSýr Feta
- 5gramůMáta
- 80gramůPaprika oranžová
- 1kusSalát hlávkový
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 50mililitrůOcet vinný
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůCukr krupice
- 100gramůOlivy černé
- 10gramůHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
33 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Petrželku nasekáme. Semen zbavené papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata rokrájíme na osminky.
- 2Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sýr feta nakrájíme na kostičky.
- 3Všechny přísady smícháme. Hlávkový salát natrháme na kousky. Opatrně přimícháme do zeleninového salátu.
- 4Na zálivku rozmícháme hořčici, olej, ocet, sůl, pepř, cukr a petrželku. Salát přelijeme a lehce promícháme.
- 5Ozdobíme mátovými lístky, olivami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.