Řecký vinný řízek
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůVepřové maso libové
- 60gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej olivový
- 150gramůVíno bílé
- 15gramůOregano sušené
- 50gramůOlivy černé
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
61 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme a lehce naklepeme, nakrájíme na 3 cm velké kousky. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Kousky nakrájeného řízku osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- 2Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme vždy lžíci olivového oleje a kousky masa ve čtyřech porcích, necháme zhnědnout 2 minuty z každé strany na středně velkém až silném plameni, postavíme stranou. Na oleji necháme zhnědnout kostičky cibule a česneku, přidáme petržel a zředíme vínem. Okořeníme solí, pepřem a oreganem. Kousky řízku obalíme v omáčce, přidáme olivy a přikryté necháme na slabém plameni asi 20 minutu táhnout. Navrch nasypeme nalámaný sýr feta a servírujeme s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.