Řeřichová polévka s bylinkovými krutony

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Trochu řeřichy necháme stranou na ozdobu, zbylou nahrubo nasekáme. V hrnci na rozehřátém margarínu necháme zesklovatět nasekanou cibuli s česnekem. Poprášíme moukou, chvíli mícháme a potom zalijeme vínem. Když se tekutina téměř vyvaří, přilijeme vývar. Přivedeme k varu a zvolna povaříme 10 minut. Příprava krutonů: Plátky chleba nakrájíme na kostičky. Do pánve s margarínem nasypeme kostičky chleba, osolíme, opepříme, vsypeme česnek a za stálého míchání kostičky opečeme dokřupava. Před dokončením přidáme nasekanou petrželku a pažitku. Do polévky přidáme polovinu nasekané řeřichy a ovesnou smetanu. Tyčovým mixerem polévku rozmixujeme. Potom vmícháme zbylou nasekanou řeřichu a polévku podle chuti osladíme, osolíme a opepříme. Při podávání doplníme každou porci chlebovými krutony a ozdobíme řeřichou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.