Řeřichová polévka s bylinkovými krutony
35 min.
Ingredience
- Bylinkové krutony
- 1stroužekČesnek
- 100gramůChléb toastový
- 2lžíceMargarín
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- Polévka
- 2hrstiŘeřicha
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMargarín
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůVíno bílé veganské
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůSmetana ovesná
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Trochu řeřichy necháme stranou na ozdobu, zbylou nahrubo nasekáme. V hrnci na rozehřátém margarínu necháme zesklovatět nasekanou cibuli s česnekem. Poprášíme moukou, chvíli mícháme a potom zalijeme vínem. Když se tekutina téměř vyvaří, přilijeme vývar. Přivedeme k varu a zvolna povaříme 10 minut. Příprava krutonů: Plátky chleba nakrájíme na kostičky. Do pánve s margarínem nasypeme kostičky chleba, osolíme, opepříme, vsypeme česnek a za stálého míchání kostičky opečeme dokřupava. Před dokončením přidáme nasekanou petrželku a pažitku. Do polévky přidáme polovinu nasekané řeřichy a ovesnou smetanu. Tyčovým mixerem polévku rozmixujeme. Potom vmícháme zbylou nasekanou řeřichu a polévku podle chuti osladíme, osolíme a opepříme. Při podávání doplníme každou porci chlebovými krutony a ozdobíme řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.