Restované okurky s masem - Ói son
35 min.
Ingredience
- 200gramůOkurka salátová
- 15mililitrůVoda pitná
- 4gramySůl
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOlej stolní
- 1gramPaprika mletá sladká
- 300gramůHovězí kýta
- Omáčka
- 6mililitrůOmáčka sójová
- 24gramůCukr krupice
- 1gramSezam - semena
- 0,1gramPepř černý mletý
- 2mililitryOlej sezamový
- 2,3gramyPórek
- 1,1gramyČesnek
- Sladký ocet
- 4gramySůl
- 24gramůCukr krupice
- 60mililitrůOcet kvasný lihový
- 15mililitrůVoda pitná
- 100gramůHouby Shitake sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Houby namočíme na hodinu do vody, potom je necháme okapat, odřežeme jim nožičky a nakrájíme je na kousky. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso. Kousky masa a kousky hub smícháme s kořenící omáčkou a orestujeme tuto směs na pánvi.
- 2Salátovou okurku důkladně umyjeme, nakrájíme na špalíčky 2cm dlouhé. Každý špalíček okurky několikrát nařízneme do poloviny špalíčku. Naříznuté špalíčky restujeme na pánvi po dobu jedné minuty, vyjmeme a necháme vychladnout.
- 3Z rozšlehaného vejce připravíme omeletu, kterou nakrájíme na stejně velké kousky jako houby a maso.
- 4Do zářezů orestovaných kousků okurek vložíme kousky
- 5omelety a rozdělíme do nich také masovou směs. Naplněné okurky pokropíme sladkým octem, (který také můžeme servírovat zvlášť v misce), a na ozdobu posypeme okurky červenou papričkou. Pokrm podáváme studený.
- 6Příprava sladkého octa:
- 7Ve 4 lžících octa rozmícháme 2 lžíce cukru a lžíci vody, směs ochutíme solí.
- 8Příprava omáčky:
- 9Do sójové omáčky přimícháme lžičku cukru, nasekaný pórek, nasekaný česnek a půl lžičky sezamového oleje. Směs ochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.