Rigatoni s lososem a brokolicí

55 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
31 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme brokolici, otrháme růžičky, stonky oloupeme a pokrájíme. Rigatoni uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba po 4 minutách vaření přidáme k těstovinám stonky brokolice a po dalších dvou minutách i růžičky. Po dovaření těstoviny s brokolicí scedíme, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme okapat.
  • 2
    Mandle spaříme a oloupeme slupky, nakrájíme na plátky. V pánvi bez tuku mandlové plátky opražíme, sejmeme z pánve a odložíme stranou.
  • 3
    Citron omyjeme, osušíme a půlku nakrájíme na plátky. V hrnci dáme vařit 125 ml vody a bílé víno s 1 lžičkou soli a plátky citronu. Petrželku opláchneme a vložíme do vroucí vody.
  • 4
    Omyjeme a osušíme lososa, vložíme ho do vývaru s petrželkou a asi 7 minut na mírném plameni povaříme.
  • 5
    Lososa s opatrností vyjmeme z vývaru a rozdělíme na větší části. Vývar přecedíme do misky.
  • 6
    Na pánvi zpěníme máslo a pomocí malé děrované naběračky odebereme bílou syrovátku. K máslu přilijeme vývar a za míchání přidáme mletý šafrán. Omáčku na silném ohni vaříme, dokud se nám nevyvaří zhruba 1/3. Poté ji stáhneme ze sporáku a necháme částečně vychladnout.
  • 7
    Těstoviny a brokolici přelijeme omáčkou a mícháme, dokud se těstoviny nezbarví do žluta. Vmícháme kousky lososa a dochutíme solí a pepřem. Salát upravíme do misek a podáváme vlažný, posypaný plátky mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.