Rigatoni s lososem a brokolicí
55 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceMandle
- 500gramůBrokolice
- 3kusyPetržel - nať
- 250mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 300gramůLosos - filety
- 300gramůTěstoviny Rigatoni
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2gramyŠafrán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
31 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme brokolici, otrháme růžičky, stonky oloupeme a pokrájíme. Rigatoni uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba po 4 minutách vaření přidáme k těstovinám stonky brokolice a po dalších dvou minutách i růžičky. Po dovaření těstoviny s brokolicí scedíme, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme okapat.
- 2Mandle spaříme a oloupeme slupky, nakrájíme na plátky. V pánvi bez tuku mandlové plátky opražíme, sejmeme z pánve a odložíme stranou.
- 3Citron omyjeme, osušíme a půlku nakrájíme na plátky. V hrnci dáme vařit 125 ml vody a bílé víno s 1 lžičkou soli a plátky citronu. Petrželku opláchneme a vložíme do vroucí vody.
- 4Omyjeme a osušíme lososa, vložíme ho do vývaru s petrželkou a asi 7 minut na mírném plameni povaříme.
- 5Lososa s opatrností vyjmeme z vývaru a rozdělíme na větší části. Vývar přecedíme do misky.
- 6Na pánvi zpěníme máslo a pomocí malé děrované naběračky odebereme bílou syrovátku. K máslu přilijeme vývar a za míchání přidáme mletý šafrán. Omáčku na silném ohni vaříme, dokud se nám nevyvaří zhruba 1/3. Poté ji stáhneme ze sporáku a necháme částečně vychladnout.
- 7Těstoviny a brokolici přelijeme omáčkou a mícháme, dokud se těstoviny nezbarví do žluta. Vmícháme kousky lososa a dochutíme solí a pepřem. Salát upravíme do misek a podáváme vlažný, posypaný plátky mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.