Rigatoni se salámem a paprikou
70 min.
Ingredience
- 60gramůPaprika červená
- 60gramůPaprika zelená
- 200gramůLilek
- 60mililitrůOlej olivový
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 250gramůSalám Mortadela
- 425gramůPassata (drcená rajčata)
- 125mililitrůVíno červené
- 35gramůOlivy černé
- 15gramůBazalka
- 15gramůPetržel - nať
- 500gramůTěstoviny Rigatoni
- 45gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pod rozehřátý gril dáme papriky a ze všech stran je opečeme dohněda. Vyjmeme je z grilu a zakryjeme vlhkou utěrkou. Po vychladnutí slupku lehce sloupneme. Dužninu najemno nakrájíme a odložíme.
- 2Plátky lilku potřeme olejem a grilujeme po obou stranách dozlatova. Podle potřeby jej přitom potíráme olejem. Opečený lilek odložíme.
- 3Na zbytku oleje smažíme na pánvi doměkka kolečka cibule a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájený salám a smažíme dohněda.
- 4Přidáme passatu, víno, olivy, bazalku, petrželku, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a směs 15 minut zvolna vaříme. Vložíme papriku a lilek a prohřejeme je.
- 5Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Nalijeme na ně omáčku se salámem a zeleninou a promícháme.
- 6Před podáváním posypeme jednotlivé porce parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.