Rizoto s chorizem a kuřecím masem
30 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 300gramůKuřecí prsa
- 2kusyKlobása Chorizo
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 70gramůPaprika zelená
- 70gramůPaprika červená
- 400gramůRýže loupaná
- 70gramůHrášek mražený
- 1špetkaŠafrán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
10 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na menší kusy, chorizo na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a dužiny pokrájíme na kostičky. Petržel nasekáme.
- 2Olej rozpálíme a podobu tří minut na něm osmažíme chorizo s masem. Přidáme cibuli, česnek a papriky a smažíme 3 minuty. Poté vmícháme hrášek a rýži. Zalijeme vývarem, dochutíme šafránem a vaříme do vstřebání veškerého vývaru. Osolíme a opepříme. Přendáme do zapékací mísy a necháme péct při 200 °C 10 minut. Servírujeme posypané petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.