Rizoto s krevetami a bylinkami
50 min.
Ingredience
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 150mililitrůVíno bílé
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 1kusPetržel - nať
- 120gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 350gramůRýže loupaná
- 1,2litryVývar rybí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPažitka
- 1kusPórek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Krevety omyjeme, očistíme a opláchneme pod studenou vodou.
- 2Na pánvi rozpálíme třetinu másla, přidáme polovinu najemno nakrájené cibule, na kolečka nakrájený pórek, bobkový list, nasekanou petrželovou nať, krevety a vše přelijeme bílým vínem. Dusíme asi 6 minut.
- 3Ve velkém hrnci rozpálíme druhou třetinu másla a olej, přidáme zbytek cibule, česnek a necháme zesklovatět. Do hrnce přidáme rýži a krátce osmahneme. Přidáme trochu rybího vývaru a mícháme, dokud se vývar do rýže nevsákne. Takto postupně za stálého míchání přidáváme všechen vývar, dokud rýže nezměkne.
- 4Poté do hrnce přimícháme krevety, zbylou třetinu másla, osolíme, opepříme a před podáváním ozdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.