Rizoto s krevetami a bylinkami

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety omyjeme, očistíme a opláchneme pod studenou vodou.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme třetinu másla, přidáme polovinu najemno nakrájené cibule, na kolečka nakrájený pórek, bobkový list, nasekanou petrželovou nať, krevety a vše přelijeme bílým vínem. Dusíme asi 6 minut.
  • 3
    Ve velkém hrnci rozpálíme druhou třetinu másla a olej, přidáme zbytek cibule, česnek a necháme zesklovatět. Do hrnce přidáme rýži a krátce osmahneme. Přidáme trochu rybího vývaru a mícháme, dokud se vývar do rýže nevsákne. Takto postupně za stálého míchání přidáváme všechen vývar, dokud rýže nezměkne.
  • 4
    Poté do hrnce přimícháme krevety, zbylou třetinu másla, osolíme, opepříme a před podáváním ozdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.