Rizoto s rajčaty a olivami

45 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme propláchnutou rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vývarem, vínem a vaříme 20 minut, dokud se tekutina nevsákne do rýže.
  • 2
    Po 10 minutách varu přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a vypeckované, na čtvrtky nakrájené olivy.
  • 3
    Nakonec do rizota vmícháme 30 g nastrouhaného sýru spolu s olivovým olejem, osolíme a opepříme. Povrch posypeme zbylým sýrem a ozdobíme rozmarýnem a bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.