Rizoto s rajčaty a olivami
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůRýže loupaná
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 125mililitrůVíno bílé
- 250gramůRajčata
- 100gramůOlivy černé
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1kusBazalka
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme propláchnutou rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vývarem, vínem a vaříme 20 minut, dokud se tekutina nevsákne do rýže.
- 2Po 10 minutách varu přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a vypeckované, na čtvrtky nakrájené olivy.
- 3Nakonec do rizota vmícháme 30 g nastrouhaného sýru spolu s olivovým olejem, osolíme a opepříme. Povrch posypeme zbylým sýrem a ozdobíme rozmarýnem a bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.