Roketový salát s kachnou
34 min.
Ingredience
- 8kusůVejce křepelčí
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 60gramůAvokádo
- 1kusCitrony
- 80gramůCibule perlová
- 5gramůEstragon
- 100gramůBroskve
- 100gramůMeruňky
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80gramůSalát hlávkový
- 200gramůKachní maso uzené
- 40gramůRoketa
- 5gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vejce necháme vařit 4 minuty, poté vychladíme a oloupeme.
- 2Fazole necháme 5 minut vařit v osolené vodě.
- 3Avokádo oloupeme, vypeckujeme a dužinu pokrájíme na kousky. Zakapeme citronovou šťávou.
- 4Cibulky zbavíme slupek a pokrájíme na kolečka.
- 5Salát, roketu, pažitku a estragon omyjeme. Bylinky nasekáme na menší kousky.
- 6Broskve a meruňky vypeckujeme a dužiny pokrájíme na menší kousky.
- 7Maso natrháme na jednotlivá sousta.
- 8Všechny suroviny smícháme v míse a nakonec salát dochutíme octem, solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.