Roládky z lilků se sýrovou náplní a petrželkovým pestem
70 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 6kusůPaprika červená
- 4lžíceOlej olivový
- 150gramůSýr Feta
- 200gramůSýr Ricotta
- 100gramůBazalka
- 100gramůŘeřicha
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 10lžicPetržel kudrnka
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaOcet vinný
- 1lžíceSardelová pasta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 12 velké měkké lilky nakrájíme po délce na 6 tenkých plátků, které lehce osolíme a necháme na půl hodiny odstát, aby vypotily šťávu. Potom je opláchneme, dobře osušíme a potřeme olejem. Ogrilujeme je na rozehřátém grilu z obou stran asi 3 minuty, až zhnědnou. Hotové necháme vychladnout.
- 2Červené nebo žluté papriky pokrájíme na plátky, které na horkém grilu pečeme do tmavohněda. Ogrilované plátky ještě za horka vložíme do dvojitého plastového obalu, který pevně uzavřeme a odložíme asi na 30 minut, aby se zapařily. Po vychladnutí papriky vyjmeme, opatrně odstraníme spálenou slupku a odložíme stranou.
- 3Rozmačkáme sýr feta a smícháme se sýrem ricotta a bylinkami, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 4Na plátek lilku položíme kus papriky, na ni dáme vrchovatou lžíci sýrové směsi a 4 řeřichové nebo špenátové listy. Směrem od sebe pak začneme jemně ale pevně svinovat roládku tak, aby vždy kus špenátového popř. řeřichového listu vyčníval.
- 5Do nádoby mixeru vložíme 10 lžic kučeravé petrželky, 2 oloupané stroužky česneku, lžičku vinného octa a lžíci sardelové pasty. Mixujeme a v průběhu mixování přiléváme olivový olej.
- 6Roládky servírujeme pokryté zhotoveným petrželkovým pestem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.