Roládky z lilků se sýrovou náplní a petrželkovým pestem

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    2 velké měkké lilky nakrájíme po délce na 6 tenkých plátků, které lehce osolíme a necháme na půl hodiny odstát, aby vypotily šťávu. Potom je opláchneme, dobře osušíme a potřeme olejem. Ogrilujeme je na rozehřátém grilu z obou stran asi 3 minuty, až zhnědnou. Hotové necháme vychladnout.
  • 2
    Červené nebo žluté papriky pokrájíme na plátky, které na horkém grilu pečeme do tmavohněda. Ogrilované plátky ještě za horka vložíme do dvojitého plastového obalu, který pevně uzavřeme a odložíme asi na 30 minut, aby se zapařily. Po vychladnutí papriky vyjmeme, opatrně odstraníme spálenou slupku a odložíme stranou.
  • 3
    Rozmačkáme sýr feta a smícháme se sýrem ricotta a bylinkami, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  • 4
    Na plátek lilku položíme kus papriky, na ni dáme vrchovatou lžíci sýrové směsi a 4 řeřichové nebo špenátové listy. Směrem od sebe pak začneme jemně ale pevně svinovat roládku tak, aby vždy kus špenátového popř. řeřichového listu vyčníval.
  • 5
    Do nádoby mixeru vložíme 10 lžic kučeravé petrželky, 2 oloupané stroužky česneku, lžičku vinného octa a lžíci sardelové pasty. Mixujeme a v průběhu mixování přiléváme olivový olej.
  • 6
    Roládky servírujeme pokryté zhotoveným petrželkovým pestem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.