Rolky z listového těsta se sardinkami
30 min.
Ingredience
- 400gramůListové těsto
- 3kusyCibule
- 1kusPórek
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceHořčice
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaBazalka
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůTuk rostlinný
- 2lžíceOlej rostlinný
- 200gramůRyby v oleji a vlastní šťávě
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a omytý pórek nakrájíme najemno, česnek prolisujeme a vše osmahneme v pánvi s rozpáleným olejem. Dáme do misky a smícháme s kořením a hořčicí, podle chuti osolíme a opepříme a necháme vychladnout.
- 2Z vyváleného listového těsta vykrájíme 12 čtverců. Doprostřed každého čtverce dáme rybičku, na ni část připravené zeleninivé směsi, těsto zarolujeme a na koncích stiskneme, aby náplň nemohla vytéci.
- 3Rolky naskládáme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě, předehřáté na 200°C 10-15 minut, dokud nemají zlatavou barvu.
- 4Podáváme jako teplý nebo studený předkrm, ozdobené jemně nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.