Rotoli di patate
105 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 80gramůSýr Parmezán
- 30mililitrůOlej olivový
- 250gramůHouby čerstvé
- 80gramůŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 300gramůŠunka dušená
- 6gramůŠalvěj čerstvá
- 30gramůCibule
- 30mililitrůOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
43 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
580 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Poté rozmačkáme na kaši.
- 2Česnek, cibuli, šalotku a houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Sýr nastrouháme.
- 3Do bramborové kaše vmícháme žloutek, 25 g másla a nastrouhaný sýr. Olej rozpálíme a přidáme houby, šalotku a česnek. Smažíme do zezlátnutí.
- 4Poté přimícháme do kaše, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Směs necháme vychladnout.
- 5Na potravinářskou fólii rozprostřeme do čtverce šunku, potřeme silnější vrstvou kaše a zarolujeme. Necháme vychladnout, poté nakrájíme na menší kousky.
- 6Rozpálíme zbytek másla a rolky na něm osmahneme dozlatova a vyjmeme z pánve.
- 7Do pánve nyní dáme nasekanou šalvěj a pokrájenou cibuli, přilijeme ocet a podusíme do změknutí.
- 8Závitky servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.