Rotolini s mořským ďasem
60 min.
Ingredience
- 60gramůŠalotka
- 40gramůPetržel - nať
- 1kusChilli paprička
- 200gramůTvaroh jemný
- 20gramůSýr Parmezán
- 100mililitrůOlej olivový
- 300gramůRajčata
- 30gramůKerblík
- 200gramůMangold
- 400gramůMořský ďas
- 3kusyVejce slepičí
- 350gramůTěstoviny konzumní
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 30gramůKopr čerstvý
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
37 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mangold, šalotku, papričku a petrželku jemně nasekáme. Do pánve nalijeme olej, nasypeme do něho trochu petrželky a osmažíme na oleji po obou stranách rybí plátky. Vyjmeme, necháme vychladnout a pak je nasekáme.
- 2Ve stejné pánvi osmažíme nasekanou šalotku, mangold a smažíme je 2 minuty. Přidáme nasekané rybí maso a smažíme vše další 2 minuty. Necháme vychladnout. Přidáme vejce, nasekanou papričku, zbylou petrželku, nastrouhaný parmezán, tvaroh, špetku soli a špetku mletého pepře a promícháme.
- 3Připravíme si z mouky, 2 vajec a špetky soli vláčné těsto. Rozválíme těsto na obdélník, potřeme ho připravenou náplní a zavineme. Zabalíme ho do utěrky a vaříme v osolené vodě 30-35 minut.
- 4Zatím si uděláme omáčku. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nasekáme. Kerblík nasekáme a kopr natrháme na kousky. Cibulku jemně nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm cibulku společně s trochou kerblíku a kopru.
- 5Přidáme nasekaná rajčata, špetku soli a špetku pepře a podusíme rajčata za občasného zamíchání 15-20 minut. Na závěr přilijeme zbývající olej a přidáme zbývající kerblík a kopr. Závin scedíme, odstraníme utěrku, pokrájíme ho na plátky o tloušťce 1 cm a podáváme je horké s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.