Rybí bílá polévka s kari
60 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 2lžičkyKari koření
- 500gramůTreska aljašská
- 15gramůPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 15gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 150gramůRýžová kaše
- 200gramůRýže dušená
- 1špetkaŠafrán
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybí filety nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce orestujeme. Přidáme kari koření, rybu, tymián, posekanou petrželku, bobkový list, zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a přidáme špetku šafránu.
- 2Ve vývaru rozmícháme rýžovou kaši a po 10 minutách přilijeme do polévky. Vaříme na mírném ohni dalších 25-30 minut. Hustotu polévky regulujeme vývarem. Úplě nakonec vmícháme do polévky 2 lžíce másla.
- 3Do talíře vložíme 1 lžíci vařené rýže a zalijeme horkou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.