Rybí bramboračka

95 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2859 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
41 g
Sacharidy
442 g
Vláknina
179 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli, mrkev, brambory a celer omyjeme, brambory pokrájíme na kostičky, mrkev s celerem na nudličky a cibuli krájíme nadrobno. Cherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Petrželovou nať a libeček omyjeme a drobně nasekáme.
  • 2
    V hrnci si rozpustíme máslo a přimícháme do něj 1/2 lžičky černého pepře, potom přidáme cibuli, zpěníme, doplnímeme mrkev s celerem, libečkem, promícháme a dusíme přibližně 2 minuty. Přilijeme litr rybího vývaru, vložíme do něj pokrájené brambory, rajčata, když přijde k varu, zmírníme teplotu a povaříme 8 - 10 minut.
  • 3
    Ke konci vaření přimícháme 3 lžíce burgundského vína, dochutíme solí a vaříme asi 2 minuty.
  • 4
    Porce polévky podáváme posypané petrželovou natí.
  • 5
    Rybí vývar s fenyklem:
  • 6
    Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme, pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
  • 7
    Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud je máme).
  • 8
    V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, poté přilijeme 0,5 dl bílého vína a litr vody, jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou. Vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
  • 9
    Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.