Rybí filé s bramborovými chipsy

70 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
11 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
780 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na velmi tenké plátky, rybí filé osolíme, opepříme, pažitku s petrželkou posekáme na jemno, Parmezán nastrouháme, citron rozkrájíme na osminky.
  • 2
    Dva plechy potáhneme papírem na pečení, z bílků vyšleháme polotekutý sníh a brambory v něm namočíme, vyskládáme na jeden plech, vložíme do vyhřáté truby a pečeme při 200°C zhruba 35 minut. V polovině pečení brambory obrátíme.
  • 3
    Rybí filé vyskládáme na druhý plech, v misce smícháme strouhanku, petrželku, pažitku, Parmezán, směsí posypeme filé. Pokapeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby nad brambory. Pečeme asi 15 minut.
  • 4
    Filé s bramborami upravíme na talíře a doplníme osminkami citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.