Rybí krokety s piniovými oříšky
70 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 40gramůOříšky piniové
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
- 2lžícePažitka
- 400gramůTreska sušená
- 400gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 6lžicStrouhanka
- 7lžicOlej rostlinný
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sušenou rybu dáme na 24 hodin máčet do studené vody. Po uplynutí doby máčení tresku vyjmeme, osušíme a vykostíme.
- 2Omyté brambory vaříme ve slupce s kmínem a solí asi 20 minut. Uvařené brambory oloupeme a rozmačkáme.
- 3Na pánvi rozehřejeme lžíčku oleje a opražíme na něm dozlatova piniové oříšky. Česnek oloupeme a prolisujeme, pažitku opláchneme, okapeme a nasekáme na jemno.
- 4Piniové oříšky, česnek i pažitku promícháme s rozmačkanými bramborami a vzniklou hmotu řádně propracujeme s tresčím masem. Těsto ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou a na 20 minut necháme odležet.
- 5Na obalování si připravíme misku s rozšlehanými vejci a misku se směsí mouky a strouhanky.
- 6Z bramborovo-rybího těsta tvarujeme krokety. Obalujeme je nejprve ve vejci a poté ve strouhance s moukou.
- 7Krokety smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. Hotové ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.