Rybí polévka po španělsku

70 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mořského ďase, tresku a úhoře omyjeme a odstraníme jim žábry, ploutve, odřízneme hlavy a znovu opláchneme pod tekoucí vodou.
  • 2
    Česnek oloupeme. Do většího hrnce vlijeme vodu. Vložíme do ní jeden oloupaný stroužek česneku a jednu z feferonek. Polovinu ryb rozkrájíme na drobnější kousky a přidáme do hrnce a dáme na plotnu. Počkáme, až směs začne vřít a ztlumíme oheň. Vaříme na mírném ohni 20 minut. Pak hotový vývar přecedíme přes síto.
  • 3
    Cibule si oloupeme a nakrájíme na tenčí nudličky. Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme z nich bílé žebroví a semínka a nakrájíme je na drobné kostičky. Feferonku a zbylé dva stroužky česneku nasekáme nadrobno. Oškrábeme brambory a pokrájíme je na plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a pokrájíme na kostičky.
  • 4
    Připravíme si větší a hlubší pánev, na kterou vlijeme olej. Vhodíme na ni zeleninu, cibuli, česnek, feferonku, brambory, papriky. Restujeme 10 minut. Pak osolíme, opepříme a přidáme špetku šafránu a tymián. Zbytek ryb rozkrájíme na plátky a vetřeme do nich sůl a pepř.
  • 5
    Do hrnce střídavě skládáme plátky ryb, zeleninu a oloupané krevety. Nakonec vše zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a 20 minut vaříme na mírném plameni. Hotovou polévku rozdělíme do talířů a posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.