Rybí polévka po španělsku
70 min.
Ingredience
- 600gramůMořský ďas
- 600gramůTreska aljašská
- 600gramůÚhoř mořský
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůTymián čerstvý
- 2kusyFeferony
- 1,5litryVoda pitná
- 2špetkySůl
- 2kusyCibule
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 500gramůBrambory
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyRajčata
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaŠafrán
- 50gramůPetržel - nať
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mořského ďase, tresku a úhoře omyjeme a odstraníme jim žábry, ploutve, odřízneme hlavy a znovu opláchneme pod tekoucí vodou.
- 2Česnek oloupeme. Do většího hrnce vlijeme vodu. Vložíme do ní jeden oloupaný stroužek česneku a jednu z feferonek. Polovinu ryb rozkrájíme na drobnější kousky a přidáme do hrnce a dáme na plotnu. Počkáme, až směs začne vřít a ztlumíme oheň. Vaříme na mírném ohni 20 minut. Pak hotový vývar přecedíme přes síto.
- 3Cibule si oloupeme a nakrájíme na tenčí nudličky. Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme z nich bílé žebroví a semínka a nakrájíme je na drobné kostičky. Feferonku a zbylé dva stroužky česneku nasekáme nadrobno. Oškrábeme brambory a pokrájíme je na plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a pokrájíme na kostičky.
- 4Připravíme si větší a hlubší pánev, na kterou vlijeme olej. Vhodíme na ni zeleninu, cibuli, česnek, feferonku, brambory, papriky. Restujeme 10 minut. Pak osolíme, opepříme a přidáme špetku šafránu a tymián. Zbytek ryb rozkrájíme na plátky a vetřeme do nich sůl a pepř.
- 5Do hrnce střídavě skládáme plátky ryb, zeleninu a oloupané krevety. Nakonec vše zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a 20 minut vaříme na mírném plameni. Hotovou polévku rozdělíme do talířů a posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.