Rybí tapenada
15 min.
Ingredience
- 160gramůOlivy černé
- 1lžičkaHořčice
- 80gramůTuňák v oleji
- 6kusůSardelové řezy
- 1lžíceCitronová šťáva
- 6lžicOlej olivový
- 2lžíceKapary
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
40 mg
Postup přípravy
- 1Olivy vypeckujeme a spolu s kapary nasypeme do mixéru. Přidáme sardelové řezy, tuňáka, hořčici, 1 lžíci citronové šťávy a rozmixujeme na jemnou pastu. V průběhu mixování postupně přiléváme olivový olej.
- 2V misce smícháme sušené oregano, tymián a rozmarýn. Bylinky přidáme do mixéru k rybí pastě, osolíme, opepříme a opět rozmixujeme.
- 3Hotovou pomazánku necháme odležet alespoň 3 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.