Rýže na česneku a víně

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a citronovou kůru. Šafrán vymácháme v 20 ml horké vody. Na másle osmahneme nasekanou cibuli. Vložíme rýži, po dvou minutách přilijeme víno, přidáme šafrán i s vodou a povaříme, dokud se víno nevsákne do rýže. Přilijeme dva a půl šálku vývaru, vaříme, dokud se opět nevsákne. Přilijeme i další vývar, až rýže změkne.
  • 2
    Pokrm osolíme, opepříme a podáváme s nastrouhaným sýrem a česnekovou směsí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.