Rýže na česneku a víně
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 20mililitrůVoda pitná
- 170mililitrůVíno bílé
- 1špetkaCitronová kůra
- 0,25šálekPetržel - nať
- 1,5šálkyRýže loupaná
- 1lžičkaŠafrán
- 1litrVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a citronovou kůru. Šafrán vymácháme v 20 ml horké vody. Na másle osmahneme nasekanou cibuli. Vložíme rýži, po dvou minutách přilijeme víno, přidáme šafrán i s vodou a povaříme, dokud se víno nevsákne do rýže. Přilijeme dva a půl šálku vývaru, vaříme, dokud se opět nevsákne. Přilijeme i další vývar, až rýže změkne.
- 2Pokrm osolíme, opepříme a podáváme s nastrouhaným sýrem a česnekovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.