Rýže se zeleninou po thajsku

60 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme cibuli a česnek, pokrájíme je na kostičky. Omyjeme květák i brokolici, rozebereme je na růžičky, na nudličky nakrájíme zelí. Na plátky pokrájíme mrkev a celer. Z lusků hrášku odkrájíme konce.
  • 2
    Připravíme wok, vlijeme do něj 5 lžic oleje, necháme zesklovatět nasekanou cibuli s česnekem. Poté postupně přidáváme květák, brokolici, zelí, mrkev a celer. Mícháme a zprudka opékáme 8 minut.
  • 3
    Osolíme, opepříme černým i cayenským pepřem, přidáme sójovou omáčku. Vmícháme rýži, kterou jsme předtím uvařili v osolené vroucí vodě. Zalijeme rybím vývarem, přidáme rýžové víno, mícháme a prohříváme.
  • 4
    Na pánvi zahřejeme zbytek oleje, na něm opečeme krevety. Zakapeme je šťávou vymačkanou z jedné limetky.
  • 5
    Na další suché pánvi opražíme sezamová semínka.
  • 6
    Rýži se zeleninou před podáváním posypeme nadrobno nasekaným koriandrem a opraženými sezamovými semínky. Přidáme opečené krevety a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.