Rýže se zeleninou po thajsku
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůKvěták
- 100gramůBrokolice
- 100gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůMrkev kořen
- 2kusyCeler řapíkatý
- 50gramůHrachové lusky
- 50gramůFazole mungo
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžíceOmáčka sójová
- 300gramůRýže loupaná
- 125mililitrůVývar rybí
- 2centilitryVíno rýžové čínské
- 8kusůKrevety tygří - loupané
- 1kusLimetka
- 2lžíceSezam - semena
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 2litryVoda pitná
- 8lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a česnek, pokrájíme je na kostičky. Omyjeme květák i brokolici, rozebereme je na růžičky, na nudličky nakrájíme zelí. Na plátky pokrájíme mrkev a celer. Z lusků hrášku odkrájíme konce.
- 2Připravíme wok, vlijeme do něj 5 lžic oleje, necháme zesklovatět nasekanou cibuli s česnekem. Poté postupně přidáváme květák, brokolici, zelí, mrkev a celer. Mícháme a zprudka opékáme 8 minut.
- 3Osolíme, opepříme černým i cayenským pepřem, přidáme sójovou omáčku. Vmícháme rýži, kterou jsme předtím uvařili v osolené vroucí vodě. Zalijeme rybím vývarem, přidáme rýžové víno, mícháme a prohříváme.
- 4Na pánvi zahřejeme zbytek oleje, na něm opečeme krevety. Zakapeme je šťávou vymačkanou z jedné limetky.
- 5Na další suché pánvi opražíme sezamová semínka.
- 6Rýži se zeleninou před podáváním posypeme nadrobno nasekaným koriandrem a opraženými sezamovými semínky. Přidáme opečené krevety a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.