Rýžová kaše s houbami a hovězím vývarem
220 min.
Ingredience
- 180gramůRýže loupaná
- 1,4litryVoda pitná
- 50gramůHovězí maso zadní
- 10gramůShiitake houby
- Kořenící omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
28 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupáme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupáme a nasekáme ji nadrobno. Plátky česneku a nasekanou cibuli smícháme s dalšími ingrediencemi na přípravu kořenící omáčky a směs vymícháme dohladka. Propláchnutou rýži necháme namočenou ve vodě 2 hodiny a potom ji necháme okapat. Maso očistíme od šlach, propláchneme ho pod tekoucí vodou a nakrájíme na 3 cm silné plátky. Tyto masové plátky promícháním obalíme v jedné polovině připravené, kořenící omáčky.
- 2Houby namočíme na 1 hodinu do studené vody, necháme je okapat a potom z nich odkrojíme nožičky. Kloboučky hub nakrájíme na plátky a obalíme je v druhé polovině kořenící omáčky. Namočenou a okapanou rýži roztlučeme paličkou na poloviční zrnka. Rozehřejeme v hlubší pánvi olej, na kterém orestujeme roztlučenou rýži, kousky masa a houbové plátky. Orestovanou směs zalijme vodou a dusíme asi 5 minut, dolijeme vodu a vaříme dalších 5 minut na prudkém ohni. Potom oheň zmírníme a dusíme dalších 10 minut, dokud rýže nenabobtná. Nakonec rýži ochutíme sójovou omáčkou a solí a krátce povaříme.
- 3Kaši podáváme horkou, jako hlavní chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.