Rýžová mísa 4 barev

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme ve dvojnásobném množství vody, scedíme a necháme okapat. Ve woku rozpálíme sezamový olej a na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli, čerstvý špenát a hrášek. Podlijeme vývarem a sójovou omáčkou a necháme 5 minut podusit. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem a opatrně vmícháme čtvrtinu uvařené rýže, vyjmeme z pánve a uchováme v teple.
  • 2
    Scedíme sterilovanou řepu a nakrájíme ji na malé kousky. Šťávu i řepu vložíme do woku a ohřejeme, dochutíme kardamomem a hřebíčkem a opatrně vmícháme další díl vařené rýže. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple.
  • 3
    Ve woku rozpálíme sezamový olej, na něj vložíme na kousky nakrájenou okapanou tykev a meruňky a na plátky nakrájený banán. Smažíme na pánvi asi 3 minuty, dochutíme kari pastou a vmícháme další díl uvařené rýže. Vyjmeme a uchováme v teple.
  • 4
    Ve woku rozpálíme olej, scezená rajčata a paprikovou pastu osmažíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme, dochutíme palmovým cukrem a vmícháme zbytek rýže.
  • 5
    Podáváme na talíři po jednom kopečku od každé barvy rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.