Rýžová mísa 4 barev
65 min.
Ingredience
- Na červenou rýži
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůPapriková pasta sladká
- 4gramyPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 10gramůCukr palmový
- 60mililitrůOlej sezamový
- Na fialovou rýži
- 300gramůČervená řepa sterilovaná
- 5gramůKardamom
- 5gramůHřebíček mletý
- Na oranžovou rýži
- 200gramůTykev nakládaná
- 2kusyBanány
- 100gramůKompot meruňkový
- 40gramůKari pasta
- 60mililitrůOlej sezamový
- Na zelenou rýži
- 60mililitrůOlej sezamový
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůHrášek
- 130mililitrůVývar zeleninový
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 4gramyPepř černý mletý
- 2gramyMuškátový oříšek
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůCibule
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme ve dvojnásobném množství vody, scedíme a necháme okapat. Ve woku rozpálíme sezamový olej a na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli, čerstvý špenát a hrášek. Podlijeme vývarem a sójovou omáčkou a necháme 5 minut podusit. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem a opatrně vmícháme čtvrtinu uvařené rýže, vyjmeme z pánve a uchováme v teple.
- 2Scedíme sterilovanou řepu a nakrájíme ji na malé kousky. Šťávu i řepu vložíme do woku a ohřejeme, dochutíme kardamomem a hřebíčkem a opatrně vmícháme další díl vařené rýže. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple.
- 3Ve woku rozpálíme sezamový olej, na něj vložíme na kousky nakrájenou okapanou tykev a meruňky a na plátky nakrájený banán. Smažíme na pánvi asi 3 minuty, dochutíme kari pastou a vmícháme další díl uvařené rýže. Vyjmeme a uchováme v teple.
- 4Ve woku rozpálíme olej, scezená rajčata a paprikovou pastu osmažíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme, dochutíme palmovým cukrem a vmícháme zbytek rýže.
- 5Podáváme na talíři po jednom kopečku od každé barvy rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.