Rýžový salát s fenyklem a hroznem
35 min.
Ingredience
- 100gramůRýže neloupaná (Natural)
- 100gramůRýže dlouhozrnná
- 250gramůOkurka salátová
- 250gramůFenykl sladký - hlíza
- 6kusůCibulka jarní
- 150gramůHroznové víno
- 60gramůOřechy vlašské
- 40gramůHrozinky
- 1lžícePomerančová kůra
- 425mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na zálivku
- 3lžícePomerančová šťáva
- 1lžíceKerblík
- 1lžícePetržel - nať
- 7lžicOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
86 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Rýži vaříme ve slané vodě zhruba 20 minut, až se voda vsákne. Omytý fenykl nakrájíme na nudličky, cibulky nakrájíme na plátky. Hroznové víno opláchneme, necháme okapat a rozpůlíme (semínka odstraníme). Okurku opláchneme a nakrájíme na nudličky, ořechy nasekáme nahrubo, bylinky nasekáme najemno.
- 2Na zálivku promícháme šťávu z pomeranče s bylinkami, octem, olejem, solí a pepřem.
- 3V míse promícháme vychladlou rýži s okurkou, fenyklem, cibulkami, hroznem, ořechy, hrozinkami a pomerančovou kůrou. Směs přelijeme zálivkou, promícháme a před podáváním necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.