Rýžový salát s olivami a ořechy
40 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 40gramůOlivy černé
- 40gramůHrozinky
- 100gramůOřechy vlašské
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyJablka
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat.
- 2Z oleje, octa, hořčice, soli, pepře a nasekané petrželky umícháme zálivku a nalijeme ji na teplou rýži.
- 3Omyté rozinky krátce povaříme, scedíme, osušíme a přidáme k rýži. Přimícháme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka, nasekané ořechy a celé olivy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.