S hrachovými lusky kuře
65 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 3lžíceOlej rostlinný
- 200gramůHrachové lusky
- 1kusCibule
- 4kusyCuketa
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceŽervé
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceKerblík
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 3lžíceSýr Ementál (Primátor)
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
20 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vykostěné kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Rozpálíme ve woku olej, osmahneme dozlatova maso a vyndáme z woku.
- 2Lusky očistíme a necháme blanšírovat ve vroucí vodě 2 minuty, poté je slijeme a necháme okapat.
- 3Oloupeme a nakrájíme cibuli, osmahneme ji ve vypečené šťávě z masa. Omyjeme a na kolečka nakrájíme cukety a osmahneme též ve woku s cibulí. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a muškátový oříšek.
- 4Se smetanou, vejci, petrželí, pažitkou a kerblíkem rozděláme žervé. Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj kuře, cibuli, zeleninu a přelijeme dresinkem ze smetany a vajec. Posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe kousky másla a v předehřáté troubě pečeme 40 minut.
- 5Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.