Šafránové rizoto s cuketou a parmezánem
40 min.
Ingredience
- 400gramůCuketa
- 400gramůRýže loupaná
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaŠafrán
- 2lžíceKapary
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOříšky piniové
- 120mililitrůVíno bílé
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a očistíme jarní cibulky a nakrájíme je na tenká kolečka. Oloupaný česnek nasekáme na jemno. Cuketu očistíme a pokrájíme na malé kostičky. Vše orestujeme na 2 lžících rozpáleného másla. Poté přidáme nepropláchnutou rýži a zrnka necháme obalit v tuku. Zalijeme vínem a zahříváme, dokud se neodpaří.
- 2Vývar smícháme s 300 ml vody a zahřejeme. Šafrán rozdrobíme a rozmícháme v trošce vývaru a spolu s kapary přidáme k rýži. Promícháme a nezakryté vaříme cca 20 minut. Mezitím postupně přiléváme vývar a často mícháme.
- 3Zbylé máslo nakrájíme na kousky a spolu s nastrouhaným parmezánem přidáme do rýže. Ochutíme solí a pepřem. Nasucho osmahneme piniová semínka, posypeme jimi rizoto a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.