Šafránové rizoto s cuketou a parmezánem

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a očistíme jarní cibulky a nakrájíme je na tenká kolečka. Oloupaný česnek nasekáme na jemno. Cuketu očistíme a pokrájíme na malé kostičky. Vše orestujeme na 2 lžících rozpáleného másla. Poté přidáme nepropláchnutou rýži a zrnka necháme obalit v tuku. Zalijeme vínem a zahříváme, dokud se neodpaří.
  • 2
    Vývar smícháme s 300 ml vody a zahřejeme. Šafrán rozdrobíme a rozmícháme v trošce vývaru a spolu s kapary přidáme k rýži. Promícháme a nezakryté vaříme cca 20 minut. Mezitím postupně přiléváme vývar a často mícháme.
  • 3
    Zbylé máslo nakrájíme na kousky a spolu s nastrouhaným parmezánem přidáme do rýže. Ochutíme solí a pepřem. Nasucho osmahneme piniová semínka, posypeme jimi rizoto a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.