Salát bramborový na kari

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
32 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.
  • 2
    Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.
  • 4
    Do hrnce vlijeme vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a přilijeme do něj ocet a olej, osolíme a opepříme. Vývarem zalijeme plátky brambor a necháme alespoň 15 minut vychladnout a odležet. Je třeba, aby se vývar do brambor úplně vsákl.
  • 5
    V misce smícháme jogurt s majonézou, přidáme k bramborům a zlehka promícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet.
  • 6
    Papriku omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a semínka. Rozkrájíme papriku na kostičky. Cherry rajčata omyjeme a rozpůlíme. Párky nakrájíme na kolečka. Do brambor přimícháme papriku, rajčata, párky a kukuřici. Osolíme, přidáme kari koření a polovinu prolisovaného stroužku česneku. Promícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet. Pažitku nasekáme nadrobno a posypeme s ní salát. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.