Salát míchaný z listů
30 min.
Ingredience
- 100gramůSalát Polníček
- 100gramůČekanka
- 4kusyCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 30gramůOřechy vlašské
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůVoda pitná
- 50gramůPažitka
- 0,25kusSalát kadeřavý
- 12kusůRajčata Cherry
- 1lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 0,5kusSalát hlávkový
- 0,5kusSalát listový Dubáček
- Na octovou zálivku
- 1lžičkaHořčice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 2lžíceOcet vinný červený
- 3lžíceVíno červené
- 1lžíceOřechový olej
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čekanku, hlávkový a kadeřavý salát, dubáček a polníček opláchneme vodou a odlámeme z nich uvadlé listy. Necháme je okapat, rozebereme je na jednotlivé listy a nakrájíme nebo na trháme na malé kousky.
- 2U jarních cibulek odkrojíme nejdříve kořenovou část a uvadlou zelenou část, ponecháme pouze čerstvou. Cibulku pokrájíme na tenká kolečka. Cherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na polovinu.
- 3Stroužek česneku oloupeme a rozkrojíme napříč na poloviny. Česnekem vytřeme povrch větší salátové mísy. Vložíme do ní všechny kousky salátů, přidáme cibulová kolečka a půlky cherry rajčat.
- 4Do misky vložíme hořčici, víno, vinný i balzamikový ocet, olivový a ořechový olej, vše promícháme a ušleháme. Osolíme a opepříme.
- 5Nahrubo si nasekáme jádra z vlašských ořechů a pánvi je na oleji z pšeničných klíčků opečeme.
- 6Do menšího kastrolku nalijeme vodu a v ní uvaříme vejce. Zchladíme ho ve studené vodě, oloupeme skořápku a natvrdo vařené vejce nasekáme nadrobno. Pažitku nakrájíme nadrobno. Salát přelijeme hotovou zálivkou a posypeme opraženými ořechy, nasekaným vejcem a pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.