Salát míchaný z listů

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekanku, hlávkový a kadeřavý salát, dubáček a polníček opláchneme vodou a odlámeme z nich uvadlé listy. Necháme je okapat, rozebereme je na jednotlivé listy a nakrájíme nebo na trháme na malé kousky.
  • 2
    U jarních cibulek odkrojíme nejdříve kořenovou část a uvadlou zelenou část, ponecháme pouze čerstvou. Cibulku pokrájíme na tenká kolečka. Cherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na polovinu.
  • 3
    Stroužek česneku oloupeme a rozkrojíme napříč na poloviny. Česnekem vytřeme povrch větší salátové mísy. Vložíme do ní všechny kousky salátů, přidáme cibulová kolečka a půlky cherry rajčat.
  • 4
    Do misky vložíme hořčici, víno, vinný i balzamikový ocet, olivový a ořechový olej, vše promícháme a ušleháme. Osolíme a opepříme.
  • 5
    Nahrubo si nasekáme jádra z vlašských ořechů a pánvi je na oleji z pšeničných klíčků opečeme.
  • 6
    Do menšího kastrolku nalijeme vodu a v ní uvaříme vejce. Zchladíme ho ve studené vodě, oloupeme skořápku a natvrdo vařené vejce nasekáme nadrobno. Pažitku nakrájíme nadrobno. Salát přelijeme hotovou zálivkou a posypeme opraženými ořechy, nasekaným vejcem a pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.