Salát Nicoise s tuňákem
50 min.
Ingredience
- Zálivka
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůFazolové lusky zelené
- 450gramůBrambory
- 360gramůTuňák obecný
- 1kusSalát ledový
- 200gramůRajčata
- 180gramůOkurka salátová
- 50gramůOlivy černé
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1šálekOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
919 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
77 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V mírně osolené vodě vaříme 9 minut brambory, přidáme přepůlené, zbytků stopek zbavené fazolky, vaříme ještě tři minuty, slijeme vodu, brambory a fazolky prudce ochladíme pod tekoucí vodou, necháme okapat a odložíme.
- 2Uvaříme si vejce v osolené vodě 7-9 minut (po 7 minutách jsou nahniličko a po 9 minutách natvrdo), ochladíme je studenou tekoucí vodou a také odložíme.
- 3Olivovým olejem po obou stranách potřeme, osolíme a opepříme omyté a papírovými utěrkami osušené maso z tuňáka a na předehřáté žebrované ploténce 2-3 minuty opékáme z každé strany, aby maso bylo křehké, ale uprostřed musí zůstat narůžovělé místo. Pak steaky odložíme.
- 4V misce šleháme hořčici, česnek, citronovou šťávu, bazalku, sůl, pepř a nakonec všleháme olivový olej. Na talíře rozdělíme na listy rozebraný a na kousky natrhaný ledový salát. Dáme na něj brambory a fazolky, rajčata, olivy, okurku a promícháme. Navrch upravíme oloupaná a podélně na čtvrtky nakrájená vejce a okapané ančovičky (sardele).
- 5Rozebereme tuňákové steaky, upravíme také na salát, přelijeme zálivkou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.