Salát s pečenými rajčaty a lilkem

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme lilky, konce odřízneme a dužinu nakrájíme na 3-4 cm velké kostky. Oloupeme česnek a jemně ho nasekáme. Kostky lilků po všech stranách důkladně opečeme na 3 lžících olivového oleje. Přidáme česnek a společně krátce opečeme. Zeleninu okořeníme solí a pepřem a necháme částečně vychladnout. Koktejlová rajčata omyjeme, osušíme a vložíme je do zapékací mísy potřené 1 lžicí olivového oleje. Pečeme je v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut. Fetu si na hrubo rozdrobíme. Oba octy smícháme se solí a pepřem, přidáme zbývající olivový olej, ochutíme a směs promícháme s lilky. Lilkový salát servírujeme na talíř. Posypeme fetou, navrch dáme rajčata a posypeme bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.