Salát z artyčoků s tuňákem a olivami
25 min.
Ingredience
- 120gramůArtyčoky sterilované
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůRukola
- 40mililitrůOcet vinný
- 40gramůAnčovičky konzervované
- 60gramůSýr Parmezán
- Rajčatová směs
- 40gramůOlivy černé
- 80gramůRajčata
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 15gramůPažitka
- Tuňáková směs
- 400gramůTuňák obecný
- 20gramůHořčice Dijonská
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 5mililitrůTabasco
- 40gramůŠalotka
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
40 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakládané artyčoky nakrájíme na plátky, česnek posekáme, zalijeme teplým olivovým olejem, osolíme a opeříme.
- 2Filety z tuňáka bez kůže nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, osolíme, opepříme, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, zalijeme panenským olejem, zakápneme tabascem, přidáme dijonskou hořčici, promícháme. Lístky rukoly namočíme ve vinném octě. Černé olivy bez pecek nasekáme nadrobno, rajčata nakrájíme na drobné kostičky, pažitku posekáme najemno.
- 3Rajčata, olivy a pažitku nasypeme do misky, zalijeme olejem, citronovou šťávou a promícháme.
- 4Doprostřed talíře položíme plátky artyčoků, zakapeme olejem s česnekem, na artyčoky upravíme tuňákovou směs, navrch položíme lístky rukoly, ančovičky, posypeme strouhaným parmezánem, okolo ozdobíme rajčatovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.