Salát z bylinek s vejci
30 min.
Ingredience
- Na zálivku
- 2lžičkyHořčice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 3mililitryCitronová šťáva
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce vložíme opatrně do vroucí vody v kastrůlku. Povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, vychladíme pod tekoucí studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 2V misce důkladně metlou prošleháme pomerančovou šťávu, sůl, pepř, hořčici, citrónovou šťávu, Za stálého míchání přiléváme olej, podle vlastní chutě přisypeme cukr, ochutnáme a ještě jednou promícháme.
- 3Řeřich, pampelišky, šťovík a roketu důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a natrháme na velikost soust. Naaranžujeme na jednotlivé talíře, anebo salátové misky. Každou porci ozdobíme kolečky vařeného vejce, posypeme oreganem, polijeme připravenou zálivkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.