Salát z bylinek s vejci

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce vložíme opatrně do vroucí vody v kastrůlku. Povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, vychladíme pod tekoucí studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    V misce důkladně metlou prošleháme pomerančovou šťávu, sůl, pepř, hořčici, citrónovou šťávu, Za stálého míchání přiléváme olej, podle vlastní chutě přisypeme cukr, ochutnáme a ještě jednou promícháme.
  • 3
    Řeřich, pampelišky, šťovík a roketu důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a natrháme na velikost soust. Naaranžujeme na jednotlivé talíře, anebo salátové misky. Každou porci ozdobíme kolečky vařeného vejce, posypeme oreganem, polijeme připravenou zálivkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.