Salát z rejnoka
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1lžícePepř černý celý
- 1lžíceOlej olivový
- 450gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusCitrony
- 50gramůHrozinky
- 1lžíceCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 700gramůRejnok křídlo
- 50gramůOříšky piniové
- 2stroužkyČesnek
- 4litryVoda pitná
- 0,5lžičkaChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci pod pokličkou vaříme 4–5 minut křídla (rejnok se prodává čerstvý a konzumují se pouze křídla) z rejnoka, bobkový list, rozmarýnu, celý pepř a čtvrtky citronu. Když se maso začne uvolňovat od chrupavky, hrnec odstavíme a vařená křídla necháme 15 minut odpočinout. Křídla vyndáme, oddělíme maso od chrupavek, maso odložíme a chrupavky nepoužíváme.
- 2V hrnci prudce ohříváme asi v 1,5 l vody listy špenátu, dokud neovadnou (asi půl minuty), tekutinu slijeme, listy ochladíme tekoucí studenou vodou, nadbytečnou tekutinu vymačkáme a listy odložíme.
- 3Červenou cibuli opékáme 3–4 minuty na velké pánvi s rozehřátým olivovým olejem. Když je cibule měkká, ale ne hnědá, přidáme čili papričky, piniové oříšky, česnek, třtinový cukr, rozinky, ještě 1–2 minuty zahříváme a přidáme špenát. Když je špenát prohřátý, opatrně vmícháme kousky masa z rejnoka, ještě minutu zahříváme, osolíme a opepříme.
- 4Rozdělíme salát na talíře, ozdobíme nakrájenou petrželkou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.