Salát ze svíčkové s bylinkami
65 min.
Ingredience
- Zálivka
- 1decilitrOlej olivový
- 3mililitryCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůKerblík
- 10gramůCibulka jarní
- 10gramůPažitka
- 10gramůKopr čerstvý
- 5gramůCeler - nať
- 600gramůHovězí svíčková
- 70gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
28 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
438 mg
Cukr
98 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme zálivku. Do misky vlijeme 1 dl oleje, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, lžičku soli a pepř. Všechny bylinky, petrželku, kerblík, zelenou část jarní cibulky, pažitku, kopr, celerovou nať omyjeme a usušíme. Potom bylinky drobně nasekáme a přidáme do misky s olejem. Vše dohromady dobře promícháme.
- 2Omyté maso odblaníme a nakrájíme na malé kousky, které dáme do velké pánve s rozpáleným sádlem. Smažíme tak dlouho, aby maso bylo měkké. Smažíme jako minutku. Měkké maso spolu se šťávou vmícháme do misky s bylinkami. Důkladně promícháme.
- 3Salát necháme vychladnout a vložíme ho do lednice. Nakonec salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.