Saltimbocca z telecích jater
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaŠafrán
- 400gramůRýže loupaná
- 1litrHovězí vývar základní
- 750gramůJátra telecí
- 12kusůŠalvěj čerstvá
- 10dekagramůAnglická slanina
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8lžicOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
41 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
749 mg
Postup přípravy
- 1V zapékací míse rozpálíme 3 lžíce oleje, přidáme cibuli a česnek a za stálého míchání orestujeme.
- 2Přidáme rýži a šafrán a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a vše promícháme. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.
- 3Připravíme si kousky jater, na každý položíme lístek šalvěje a obalíme anglickou slaninou, kterou připevníme párátkem.
- 4Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a játra opečeme z každé strany 2 minuty. Pánev zakryjeme a játra udržujeme v teple.
- 5Do rýže přimícháme ementál a máslo. Dochutíme solí a pepřem.
- 6Na připravené talíře dáme kopečky rizota a na ně rozdělíme kousky jater zabalené ve slanině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.