Saltimbocca z telecích jater

70 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
41 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
749 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V zapékací míse rozpálíme 3 lžíce oleje, přidáme cibuli a česnek a za stálého míchání orestujeme.
  • 2
    Přidáme rýži a šafrán a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a vše promícháme. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.
  • 3
    Připravíme si kousky jater, na každý položíme lístek šalvěje a obalíme anglickou slaninou, kterou připevníme párátkem.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a játra opečeme z každé strany 2 minuty. Pánev zakryjeme a játra udržujeme v teple.
  • 5
    Do rýže přimícháme ementál a máslo. Dochutíme solí a pepřem.
  • 6
    Na připravené talíře dáme kopečky rizota a na ně rozdělíme kousky jater zabalené ve slanině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.