Sardinas murcianas
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramRajčata
- 2kusyPaprika zelená
- 2kusyBrambory
- 2lžícePetržel - nať
- 24kusůSardinka obecná
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaŠafrán
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
25 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.
- 2Pečící nádobu, dost velkou, aby se do ní sardinky vešly na délku, vytřeme olejem. Sardinky bez páteře, hlavy a ocasu uvnitř osolíme.
- 3Na dno pečící nádoby poklademe třetinu nakrájených rajčat, na ně navrstvíme sardinky, papriky a cibuli nakrájené na kolečka a plátky brambor. Posypeme petrželí a utřeným česnekem, solí, pepřem a polovičním množstvím šafránu.
- 4Další vrstvu utvoříme ze zbylých sardinek, poloviny rajčat a ostatních surovin. Vše zakončíme zbylou vrstvou rajčat. Osolíme, opepříme, zakapeme olejem a zakryjeme alobalem.
- 5Pečeme v předehřáté troubě na 180° C asi 1 hodinu. Naběračkou sebereme všechnu přebytečnou tekutinu, posypeme sekanou petrželkou a podáváme přímo z pečící nádoby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.