Sardinky zapékané s bramborami

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory dáme do hrnce se slanou vodu a přivedeme k varu. Vaříme je pod pokličkou 10 minut, poté je scedíme a vychladlé pokrájíme na plátky.
  • 2
    Sardinky vykucháme a očistíme - odřízneme jim hlavy a ocasy a podélně je rozřízneme. Otočíme je hřbetem nahoru a pevně stiskneme páteř, aby se uvolnily kosti. Obrátíme je břichem vzhůru a opatrně vytáhneme celou páteř. Omyjeme ve studené vodě a necháme okapat.
  • 3
    Rozehřejeme v pánvi olivový olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek.
  • 4
    Plátky brambor rozložíme v zapékací míse vymazané rostlinným olejem, posypeme je osmahnutou cibulí s česnekem, solí, pepřem a nasekanou petrželovou natí.
  • 5
    Rozevřeme sardinky, aby byly ploché, kůží dolů je položíme do zapékací mísy, přidáme pokrájená rajčata, tymián, oregano a nalijeme na ně víno. V předehřáté troubě pečeme 40 minut.
  • 6
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.