Scampi po katalánsku
45 min.
Ingredience
- 400gramůScampi
- 250gramůRýže loupaná
- 150gramůPaprika červená
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůCibule
- 50mililitrůVíno bílé
- 1špetkaŠafrán
- 20gramůBazalka
- 15gramůTymián čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 40gramůPetržel - nať
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůŠunka dušená
- 30gramůOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
34 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na proužky, žampiony na plátky, šunku na malé kostičky, rajčata scedíme, bazalku a petrželku s lístky tymiánu posekáme na jemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme polovinu cibule, papriku, osmahneme, přidáme rýži, orestujeme, zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme špetku šafránu, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme zbylou cibuli, šunku a osmahneme. Přiložíme scampi, orestujeme, přidáme žampiony, podlijeme vínem a dusíme, až se víno téměř odpaří. Ochutíme česnekem, tymiánem, bazalkou, přimícháme rajčata a dusíme, až se vyvaří veškerá tekutina.
- 4Rýži z hrnce upravíme na talíře, doplníme směsí z pánve a podáváme posypané petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.