Sekaná pečeně se sýrem
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaOregano sušené
- 1lžíceSaturejka
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusŽemle tuková
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
40 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Mleté maso smícháme s vymačkanou žemlí, nakrájenou cibulí, vejcem, solí, oreganem, nasekanými natěmi a prolisovaným česnekem.
- 2Hmotu rozetřeme na plát, položíme na něj hranolky sýra, plát zformujeme do šišky a vložíme do pekáčku. Podlijeme trochou vody a za občasného přelévání vypečenou šťávou upečeme v předehřáté troubě.
- 3Sekanou podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.