Sekaná s rajčaty
110 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso mleté
- 90gramůStrouhanka
- 10gramůPažitka
- 150gramůCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 3stroužkyČesnek
- 20gramůPetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceOmáčka pikantní worcesterová
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůSlanina vepřová
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mleté maso, rajčata, směs strouhanky a bylinek, cibuli, mrkev, česnek, petrželku, rozšlehané vejce, worcesterskou omáčku, podle chuti sůl a pepř.
- 2Plátky slaniny položíme napříč do formy, necháme je přečnívat přes okraje. Formu naplníme masovou směsí, přes směs přehneme slaninu.
- 3Vyklopíme z formy na pekáč a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 190 °C. Jednou či dvakrát sekanou potřeme výpekem.
- 4Zvýšíme teplotu na 230 °C a 15 minut dopečeme, až je sekaná dobře propečená. Sekanou nakrájíme a podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.