Sekanina velikonoční s bylinkami

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1148 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
73 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
293 mg
Cukr
814 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Starší žemle pokrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a zalijeme vlažným masovým vývarem. Omytou petrželovou nať, libeček a pažitku drobně pokrájíme.
  • 2
    Uvařené vepřové, telecí a uzené maso pokrájíme na větší kostičky a dáme do mísy společně s bylinkami k žemlím. Přidáme žloutky, rozetřený česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek a směs dobře promícháme. Vaječné bílky vyšleháme na sníh a opatrně zamícháme do masové směsi. Sekaninu dáme ji do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem a upečeme v předem vyhřáté troubě.
  • 3
    Pečeme při 220°C přibližně 40 minut. Až velikonoční sekanina s bylinkami má zlatohnědou kůrku, vyjmeme ji z trouby, necháme chvíli vychladnout a pak ji pokrájíme na plátky.
  • 4
    Podáváme s přílohami podle chuti, teplou i studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.