Sekanina velikonoční s bylinkami
60 min.
Ingredience
- 8kusůŽemle tuková
- 4decilitryMasový vývar
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceLibeček
- 250gramůVepřové maso libové
- 250gramůTelecí plec
- 250gramůUzené maso vařené
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1lžícePažitka
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1148 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
73 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
293 mg
Cukr
814 mg
Postup přípravy
- 1Starší žemle pokrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a zalijeme vlažným masovým vývarem. Omytou petrželovou nať, libeček a pažitku drobně pokrájíme.
- 2Uvařené vepřové, telecí a uzené maso pokrájíme na větší kostičky a dáme do mísy společně s bylinkami k žemlím. Přidáme žloutky, rozetřený česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek a směs dobře promícháme. Vaječné bílky vyšleháme na sníh a opatrně zamícháme do masové směsi. Sekaninu dáme ji do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem a upečeme v předem vyhřáté troubě.
- 3Pečeme při 220°C přibližně 40 minut. Až velikonoční sekanina s bylinkami má zlatohnědou kůrku, vyjmeme ji z trouby, necháme chvíli vychladnout a pak ji pokrájíme na plátky.
- 4Podáváme s přílohami podle chuti, teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.