Sépie po námořnicku
40 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 5gramůŠafrán
- 5gramůKari koření
- 600gramůSépie
- 200gramůRajčata
- 1kusBobkový list
- 1kusChilli paprička
- 20gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 1lžíceVoda pitná
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Sépie vykucháme, stáhneme z nich vnější blánu, promyjeme ve větším množství studené vody, scedíme a pokrájíme na kroužky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nasekáme. Dáme je okapat do cedníku. Oloupeme cibuli, omyjeme ji a pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku, lehce ho podrtíme.
- 2Do pánve nalijeme olej, osmažíme na něm cibuli, česnek a papričku, aniž bychom je nechali zbarvit. Přilijeme víno, na prudkém plameni ho necháme vyvařit, pak přisypeme karí koření a vše promícháme.
- 3Přidáme kolečka sépií, zamícháme, přidáme šafrán rozmíchaný ve lžíci vody, bobkový list, špetku soli, špetku čerstvě mletého pepře, na středním plameni vše dusíme pod pokličkou 5 minut za občasného zamíchání. Nakonec přidáme nasekaná rajčata a zvýšíme plamen. Po chvíli stáhneme pánev z ohně, posypeme kroužky sépií, omytou, osušenou a nasekanou petrželkou a hotový horký pokrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.